Charitní pečovatelská služba

Charitní pečovatelská služba umožňuje člověku setrvat co nejdelší dobu ve vlastním domácím prostředí. Péče je poskytována kvalifikovanými pracovnicemi pečovatelské služby v domácnostech seniorů a osob zdravotně znevýhodněných, kteří pro svůj zdravotní stav nejsou schopni si sami zajistit své bio-psycho-sociální potřeby. Službu poskytujeme ve Studénce, Nové Horce, Albrechtičkách, Pustějově, Bartošovicích a Velkých Albrechticích denně od 7 do 19 hodin.

Úkony pečovatelské služby jsou definovány zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách a jsou poskytovány za úhradu, jejíž výše je stanovená vyhláškou č. 505/2006 Sb.

Pečovatelská služba poskytuje tyto úkony:

• pomoc při osobní hygieně,
  • pomoc při zvládání péče o vlastní osobu,
  • dovoz obědů, podání obědů,
  • pomoc v domácnosti - běžný úklid a nákupy, praní a žehlení prádla
  • doprovod k lékaři, na úřady.

O poskytování služby je možné zažádat telefonicky nebo osobně. pečovatelská služba je poskytována na základě uzavřené smlouvy mezi Charitou Studénka a uživatelem pečovatelské služby.

Mimo platby od klientů je financování pečovatelské služby zajištěno  dotací Moravskoslezského kraje, města Studénky, obcemi Albrechtičky a  Pustějov, částí výtěžku Tříkrálové sbírky a dary soukromých osob.

Kontakt:

Charita Studénka