Dům pokojného stáří - Domov sv. Anny

Zřizovatelem je Charita Studénka. Jedná se o pobytové zařízení pro seniory a jsou v něm poskytovány sociální služby dle zákona č. 108/2006 Sb. o sociálních službách. Poskytovaná sociální služba je registrovaná u Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Prostřednictvím dotací se na financování služby podílí Moravskoslezský kraj a město Studénka.

Domov se nachází ve Studénce - Butovicích, v těsné blízkosti butovického kostela. Původní budovu Charitě Studénka darovalo v r. 2001 město Studénka. Charita pak byla investorem velké rekonstrukce ( přístavby a nástavby ), která probíhala v letech 2002 - 2004. Domov byl slavnostně otevřen v dubnu 2005.

Dům pokojného stáří - Domov sv. Anny je pobytové zařízení typu domova pro seniory s nepřetržitým provozem pro 18 uživatelů, kteří jsou z důvodu svého zdravotního stavu odkázáni na stálou pomoc druhé osoby a nemohou již žít sami ve vlastním domácím prostředí. Naší snahou je navodit domácí prostředí, při poskytování péče vycházet z individuálních potřeb uživatel, respektovat jejich důstojnost a soukromí, maximálně je motivovat k soběstačnosti, podporovat jejich vztahy s rodinou a umožnit jim kontakt se sociálním prostředím v blízkém okolí domova.

Budova je čtyřpodlažní, s bezbariérovým přístupem. Má 5 jednolůžkových pokojů, 5 dvoulůžkových a 1 třílůžkový pokoj. Velmi oblíbenými místy seniorů je terasa, kavárna a zahrada s posezením pod starou lípou nebo u jezírka.