Zobrazit články z rubriky:  Charita Studénka informujeZprávy z okolí

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Slavíme 25 let

Před 25 lety byla založena Charita Studénka. Toto výročí oslavíme  Slavnostním koncertem v kostele Všech svatých ve Studénce-Butovicích v neděli 14.5.2017 v 16 hodin. Vystupovat bude Pěvecký sbor Bílovec s dirigentem Jiřím Šikulou. Srdečně Vás zveme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017

V letošním ročníku Tříkrálové sbírky jste pro Charitu Studénka přispěli částkou 677 137,-Kč. Děkujeme.

Podrobné výsledky z koledování jsou v sekci Tříkrálová sbírka.

Tříkrálová sbírka se povedla. Děkujeme!

Další ročník koledování Tříkrálové sbírky, největší sbírkové akce v České republice, je za námi. Po dvou týdnech koledování a dvou týdnech rozpečeťování pokladniček známe výsledky charitní tříkrálové koledy v ostravsko-opavské diecézi. Letos byla výrazně překonána hranice 15 mil. korun, které pomohou potřebným a podpoří charitní dílo.

Vzdělávání pracovníků

Práce v sociálních službách klade na všechny pracovníky velké nároky. Musí zvládnout o lidi s různými druhy postižení se postarat po fyzické stránce, ale také je umět vyslechnout, poradit, doprovázet je v těžkých chvílích, komunikovat s rodinou i navzájem mezi sebou. Pravidelně proto naši pracovníci procházejí vybranými typy seminářů, které jsou zaměřeny na naši cílovou skupinu, tedy především na seniory.

Děkujeme Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, který nám z programu Senior 2016 přispěl na vzdělávání pracovníků částkou 28 000,- Kč.  Věříme, že získané znalosti nám pomohou ke kvalitní práci a tím ke spokojenému životu uživatelů našich služeb.

Dotace Moravskoslezského kraje pomohla

logo_jpg

V letošním roce jsme v Domově sv. Anny museli vyměnit téměř všechny vnitřní dveře. Stávající nevyhovovaly protipožárním předpisům. Dveře do všech pokojů uživatel, kanceláří, kuchyně, společenské místnosti a na schodiště byly vyměneny za dveře protipožární. Celkové náklady byly 168 275,- Kč.

Částkou 117 371,- Kč nám přispěl Moravskoslezský kraj z dotačního programu KSS1/16. Děkujeme.

Charita ČR získala podporu z EU pro své sociální služby

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dvouletý projekt „Ke kvalitě v Charitě“ zaměřený na zvýšení kvalifikace sociálních pracovníků zlepší kvalitu 770 sociálních služeb v celé ČR. Jeho výsledkem bude zvýšení kvalifikace sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách a zkvalitnění poskytovaných sociálních služeb.

Vzpomínka na zemřelé

V těchto dnech častěji než jindy vzpomínáme na naše zemřelé. Na všechny obyvatele našeho Domova sv. Anny, kteří nás již předešli na věčnost, budeme myslet při mši svaté v pondělí 7.11. Mše za ně bude sloužena v 16 hodin ve společenské místnosti Domova.

4.10.2016 - Den otevřených dveří - 10 -16 hodin

V rámci týdne sociálních služeb si můžete přijít prohlédnout prostory Domova sv. Anny. Rádi Vás seznámíme s činností Charity Studénka, zodpovíme Vaše dotazy. Těší se na Vás pracovníci Charity Studénka.

Charita ČR: 7,5 tisíc zaměstnanců, téměř 60 tisíc dobrovolníků, 1 204 služeb v ČR a pomoc do 34 zemí

Jindřich Štreit: Náruč (z cyklu Kde domov můj)

Nezisková organizace Charita ČR, působící zejména v sociálně zdravotní oblasti, provozovala v roce 2015 celkem 1 204 služeb a evidovala více než 105 000 registrovaných klientů – nejčastěji šlo o seniory, osoby se zdravotním postižením, děti a mládež ohrožené sociálním vyloučením, rodiny v nouzi a osoby bez domova. Tato čísla předkládá Charita ČR v čerstvě zveřejněné výroční zprávě.

Najdete nás

Projekty Charity Studénka jsou realizovány s finanční podporou města Studénky, Moravskoslezského kraje a nadace Olgy Havlové.

DĚKUJEME