Nový automobil pro pečovatelskou službu

Charitní pečovatelská služba Charity Studénka získala nový automobil na realizaci projektu "Zachování mobility pečovatelského týmu". Peníze ve výši 224. 000,- Kč uvolnil Moravskoslezský kraj v rámci vyhlášeného dotačního programu s názvem: "Program na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2017".

Dopis od rodiny

V Domově sv. Anny senioři prožívají závěr svého života. Naší snahou je nejen jim pomoci v tom, co již sami nezvládnou, ale také vytvořit prostředí naplněné úctou, porozuměním a láskou. Po celou dobu jejich pobytu v Domově s nimi prožíváme různé události – narozeniny, vánoční a velikonoční svátky, vzpomínáme na dny jejich mládí…Společně se bavíme při každoročním plese, kácení máje, společných posezeních. Milým a vítaným zpestřením je každá návštěva dětí ze základních i mateřských škol, zpívání různých uskupení, koncert Tamburašů.

Vždy nás velmi potěší a povzbudí slova ocenění a díků od rodin seniorů a jejich blízkých. S jedním takovým dopisem, se chceme podělit i s Vámi.

Svátek sv. Anny

Svatá Anna je patronkou našeho domu pokojného stáří. Každoročně se proto  26.8. se koná pouť do nedaleké kaple svaté Anny.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Slavíme 25 let

Před 25 lety byla založena Charita Studénka. Toto výročí oslavíme  Slavnostním koncertem v kostele Všech svatých ve Studénce-Butovicích v neděli 14.5.2017 v 16 hodin. Vystupovat bude Pěvecký sbor Bílovec s dirigentem Jiřím Šikulou. Srdečně Vás zveme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017

V letošním ročníku Tříkrálové sbírky jste pro Charitu Studénka přispěli částkou 677 137,-Kč. Děkujeme.

Podrobné výsledky z koledování jsou v sekci Tříkrálová sbírka.

Tříkrálová sbírka se povedla. Děkujeme!

Další ročník koledování Tříkrálové sbírky, největší sbírkové akce v České republice, je za námi. Po dvou týdnech koledování a dvou týdnech rozpečeťování pokladniček známe výsledky charitní tříkrálové koledy v ostravsko-opavské diecézi. Letos byla výrazně překonána hranice 15 mil. korun, které pomohou potřebným a podpoří charitní dílo.

Vzdělávání pracovníků

Práce v sociálních službách klade na všechny pracovníky velké nároky. Musí zvládnout o lidi s různými druhy postižení se postarat po fyzické stránce, ale také je umět vyslechnout, poradit, doprovázet je v těžkých chvílích, komunikovat s rodinou i navzájem mezi sebou. Pravidelně proto naši pracovníci procházejí vybranými typy seminářů, které jsou zaměřeny na naši cílovou skupinu, tedy především na seniory.

Děkujeme Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, který nám z programu Senior 2016 přispěl na vzdělávání pracovníků částkou 28 000,- Kč.  Věříme, že získané znalosti nám pomohou ke kvalitní práci a tím ke spokojenému životu uživatelů našich služeb.

Dotace Moravskoslezského kraje pomohla

logo_jpg

V letošním roce jsme v Domově sv. Anny museli vyměnit téměř všechny vnitřní dveře. Stávající nevyhovovaly protipožárním předpisům. Dveře do všech pokojů uživatel, kanceláří, kuchyně, společenské místnosti a na schodiště byly vyměneny za dveře protipožární. Celkové náklady byly 168 275,- Kč.

Částkou 117 371,- Kč nám přispěl Moravskoslezský kraj z dotačního programu KSS1/16. Děkujeme.