Charita Studénka poskytla z výtěžku letošní Tříkrálové sbírky finanční pomoc ve výši 20 000 Kč obětem neštěstí ve Frenštátě p.Radhoštěm.

Společenský ples

Chystáme se na další ples, který proběhne v našem Domově sv. Anny. Zváni jsou rodinní příslušníci a přátelé našich seniorů. Nebude chybět tombola a taneční vystoupení.

Vánoční posezení

Společné setkání, zdobení perníčků, zpívání koled a malé divadelní představení proběhne v našem Domově 17.12 .2013 v 15.30 hodin.

Adventní koncert

Dne 8.12. ve 14,30 se uskuteční v kostele sv. Jana Křtitele v Hlučíně adventní koncert na podporu dětského domova ve městě Ivano-Frankivsk (projekt Domov). Na koncertu budou učinkovat pěvecké sbory ze Zákládní umělecké školy Pavla Josefa Vejvanovského z Hlučína. Jste srdečni zváni.

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Ministr Drábek rozdělí sociálním službám 140 miliónů korun

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) předběžně rozdělil sociálním službám dalších 140 miliónů korun, na nichž se již dříve dohodl s asociací poskytovatelů péče a zástupci krajů. Nyní čeká na souhlas ministerstva financí. Uvedl to server Novinky.cz.

Výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi

Vážení dárci, koledníci, dobrodinci,
pravidelně se Vás snažíme informovat o Tříkrálových výsledcích. Stále netrpělivě čekáme na některé výsledky a odpečetění pokladniček.
Prozatím se blížíme k hranici 10-ti milionů korun, ale ještě zdaleka nejsme na konci sčítání. Aktuální informace naleznete na stránkách Diecézní charity ostravsko-opavské. Koncem tohoto týdne budeme vědět konečný výsledek.

Tři králové v České televizi

Putování Tří králů po Ostravě zachytila i Česká televize. Taktéž do živého vysílání Tři králové vstoupili, aby se podělili o nejdůležitější informace, které se váží k Tříkrálové sbírce. Koledníky můžete potkávat v ulicích ještě celý tento týden, jelikož sbírka trvá do 14. 1.

Zemřel P. JUDr. Pavel Forgač

S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že ve čtvrtek 8. 12. ( v den Slavnosti Panny Marie, počaté bez poskvrny prvotního hříchu, kterou tolik miloval) odešel k našemu Pánu P. JUDr. Pavel Forgač, biskupský vikář pro Diecézní charitu ostravsko-opavskou. Vzpomeňme na něj v našich modlitbách. Poslední rozloučení se nejspíše uskuteční ve středu v 14:00 hod v kostele Sv. Jana Nepomuckého ve Staré Bělé (Ostrava).

Školení pro učitele

Charita ČR zve učitele na školení zaměřené na téma Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce, kde bude představen nový metodický materiál s ukázkami různých aktivit využitelných ve výuce.

Účast je zdarma, školení probíhají v Praze a Olomouci a jsou jednodenní - můžete si vybrat z několika termínů během listopadu a prosince. Podrobnosti a přihláška.

Pomozte nám zlepšit naše weby!

Síť našich webů v novém kabátě nedávno oslavilia první narozeniny. Už přes 70 Charit či jejich zařízení spustilo své stránky, které mají unikátní obsah, ale zároveň je spojuje grafické provedení i možnost spolupráce. Chceme Vám přinášet stále přehlednější a zajímavější informace o naší činnosti. Proto nás zajímá, jak se na stránky díváte Vy - naši klienti, dárci, příznivci či jen náhodní návštěvníci našeho webu.

Budeme proto rádi, když si najdete pár minut na vyplnění následujícího dotazníku.

Najdete nás

Projekty Charity Studénka jsou realizovány s finanční podporou města Studénky, Moravskoslezského kraje a nadace Olgy Havlové.

DĚKUJEME