Poděkování

Rádi bychom touto cestou vyjádřit poděkování za dar poskytnutý Charitě Studénka Obcí Bartošovice. Jedná se o nábytek, který je již sice použitý, ale ve velmi dobrém stavu, a ještě může posloužit uživatelce Bytu pro matky v tísni a jejím dětem. Konkrétně se jedná o válendu, psací stůl, židle a stolek. Vyčištěné věci přivezli pracovníci Obce Bartošovice a pomohli nám nábytek nastěhovali přímo do bytu. Ještě jednou děkujeme!

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

K+M+B přicházejí. Začněte nový rok dobrým skutkem.

Přivítejte ve svých domovech koledníky Tříkrálové sbírky, kteří se vypraví 1. – 14. ledna 2018 zvěstovat šťastný nový rok také v Moravskoslezském kraji a Jesenicku. Jejich koledování přinese radostné poselství nejen do vašeho domova, ale také vám umožní zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Ples s Charitou

Přijďte na benefiční Ples s Charitou, který se uskuteční v pátek 24. listopadu 2017 od 19 hod. v Clarion Congress hotelu Ostrava. Srdečně zveme všechny, kteří mají zájem o charitní činnost našich 18  oblastních  charit.

Díky Charitě se cítím potřebný

tak znělo motto prvního setkání dobrovolníků oblastních charit působících v Moravskoslezském kraji a části Jesenicka, kteří pomáhají nejrůznějším způsobem lidem ve svém okolí. Setkání dobrovolníků proběhlo v sobotu 23. září 2017 v odpoledních hodinách. Jeho cílem bylo sdílení zkušeností, rad a další povzbuzení do pomoci potřebným lidem.

Svátek sv. Anny

Svatá Anna je patronkou našeho domu pokojného stáří. Každoročně se proto  26.8. se koná pouť do nedaleké kaple svaté Anny.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017

V letošním ročníku Tříkrálové sbírky jste pro Charitu Studénka přispěli částkou 677 137,-Kč. Děkujeme.

Podrobné výsledky z koledování jsou v sekci Tříkrálová sbírka.

Vzdělávání pracovníků

Práce v sociálních službách klade na všechny pracovníky velké nároky. Musí zvládnout o lidi s různými druhy postižení se postarat po fyzické stránce, ale také je umět vyslechnout, poradit, doprovázet je v těžkých chvílích, komunikovat s rodinou i navzájem mezi sebou. Pravidelně proto naši pracovníci procházejí vybranými typy seminářů, které jsou zaměřeny na naši cílovou skupinu, tedy především na seniory.

Děkujeme Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, který nám z programu Senior 2016 přispěl na vzdělávání pracovníků částkou 28 000,- Kč.  Věříme, že získané znalosti nám pomohou ke kvalitní práci a tím ke spokojenému životu uživatelů našich služeb.

Dotace Moravskoslezského kraje pomohla

logo_jpg

V letošním roce jsme v Domově sv. Anny museli vyměnit téměř všechny vnitřní dveře. Stávající nevyhovovaly protipožárním předpisům. Dveře do všech pokojů uživatel, kanceláří, kuchyně, společenské místnosti a na schodiště byly vyměneny za dveře protipožární. Celkové náklady byly 168 275,- Kč.

Částkou 117 371,- Kč nám přispěl Moravskoslezský kraj z dotačního programu KSS1/16. Děkujeme.

4.10.2016 - Den otevřených dveří - 10 -16 hodin

V rámci týdne sociálních služeb si můžete přijít prohlédnout prostory Domova sv. Anny. Rádi Vás seznámíme s činností Charity Studénka, zodpovíme Vaše dotazy. Těší se na Vás pracovníci Charity Studénka.

Den otevřených dveří v Charitě Studénka

Dne 5.4.2016 od 10 do 17 hodin Vás rádi provedeme Domovem sv. Anny, seznámíme Vás s činností Charity Studénka. V době od 10 do 12 hodin budete mít možnost nechat si bezplatně odbornými lékaři vyšetřit kožní znaménka, hustotu kosti-denzitometrii, krevní tlak, cholesterol, BMI.

Na Vaši návštěvu se těší pracovníci Charity Studénka.

Radostné a požehnané Velikonoce!

"Láska Kristova, který se za nás na kříži obětoval a třetího dne byl slavně vzkříšen, ať Vás provází, ať je Vaší silou, radostí a nadějí."  Mons. Pavel Posád, prezident Charity ČR

"Všem našim klientům, zaměstnancům, dobrovolníkům, partnerům, příznivcům a dárcům, a také jejich blízkým, přeji radost z Kristova Vzkříšení a požehnané svátky velikonoční."  Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR

Nespravedlivý systém financování sociálních služeb poškozuje celou naši společnost

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Ačkoli se stále více našich spoluobčanů dostává z důvodu stáří, nemoci či kvůli ztrátě zaměstnání, dluhům a rozvodu manželství do tíživé životní situace, nejsou neziskové organizace, které jim z osobních trablů pomáhají, sami řádně zabezpečeny a jejich zaměstnanci žijí často v napětí a nejistotě. Na tento rozpor, zapříčiněný současným dotačním systémem, upozornil 3. března ředitel Charity ČR Lukáš Curylo při setkání s premiérem České republiky Bohuslavem Sobotkou.

VÝSLEDKY TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2016

V letošním roce jste pro Charitu Studénka přispěli částkou 595 161 Kč. Děkujeme

Podrobné výsledky z koledování najdete v sekci Tříkrálová sbírka.

Tamburáši

Tamburašský soubor Brač je mnohým našim seniorům znám již dlouhá léta. Tento soubor působí v našem městě více než 100 let.Tamburaši ve Studénce zůstávají naprostým unikátem, protože jako jediní z celé Evropy stále hrají na původní historické nástroje. K nám do Domova pravidelně Tamburaši dochází již několik let. Středeční podvečer nám hudebníci zpříjemnili vánočními i pohádkovými melodiemi a koledami.

Moravanka hrála i pro naše seniory

V pátek 20.11. jsme vyjeli s našimi seniory do místního Dělnického domu, kde se konalo vystoupení legendární Moravanky pod vedením Jana Slabáka. Večer jsme si náramně užili a těšíme se zase někdy.

Dobrovolnický den v Domově

V pátek 18.9. k nám do Domova přišly 4 pracovnice České spořitelny v rámci firemního dobrovolnictví. Díky jejich pomoci máme opět upravenou zahradu. Moc děkujeme.

Děti zpívaly našim seniorům

Moc nás potěšilo, že děti ze 4. třídy ZŠ Butovická na nás přes prázdniny nezapomněly a přišly našim seniorům zazpívat známé lidové písničky.