Svátek sv. Anny

Svatá Anna je patronkou našeho domu pokojného stáří. Každoročně se proto  26.8. se koná pouť do nedaleké kaple svaté Anny.

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017

V letošním ročníku Tříkrálové sbírky jste pro Charitu Studénka přispěli částkou 677 137,-Kč. Děkujeme.

Podrobné výsledky z koledování jsou v sekci Tříkrálová sbírka.

Vzdělávání pracovníků

Práce v sociálních službách klade na všechny pracovníky velké nároky. Musí zvládnout o lidi s různými druhy postižení se postarat po fyzické stránce, ale také je umět vyslechnout, poradit, doprovázet je v těžkých chvílích, komunikovat s rodinou i navzájem mezi sebou. Pravidelně proto naši pracovníci procházejí vybranými typy seminářů, které jsou zaměřeny na naši cílovou skupinu, tedy především na seniory.

Děkujeme Výboru dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové, který nám z programu Senior 2016 přispěl na vzdělávání pracovníků částkou 28 000,- Kč.  Věříme, že získané znalosti nám pomohou ke kvalitní práci a tím ke spokojenému životu uživatelů našich služeb.

Dotace Moravskoslezského kraje pomohla

logo_jpg

V letošním roce jsme v Domově sv. Anny museli vyměnit téměř všechny vnitřní dveře. Stávající nevyhovovaly protipožárním předpisům. Dveře do všech pokojů uživatel, kanceláří, kuchyně, společenské místnosti a na schodiště byly vyměneny za dveře protipožární. Celkové náklady byly 168 275,- Kč.

Částkou 117 371,- Kč nám přispěl Moravskoslezský kraj z dotačního programu KSS1/16. Děkujeme.

4.10.2016 - Den otevřených dveří - 10 -16 hodin

V rámci týdne sociálních služeb si můžete přijít prohlédnout prostory Domova sv. Anny. Rádi Vás seznámíme s činností Charity Studénka, zodpovíme Vaše dotazy. Těší se na Vás pracovníci Charity Studénka.

Den otevřených dveří v Charitě Studénka

Dne 5.4.2016 od 10 do 17 hodin Vás rádi provedeme Domovem sv. Anny, seznámíme Vás s činností Charity Studénka. V době od 10 do 12 hodin budete mít možnost nechat si bezplatně odbornými lékaři vyšetřit kožní znaménka, hustotu kosti-denzitometrii, krevní tlak, cholesterol, BMI.

Na Vaši návštěvu se těší pracovníci Charity Studénka.

Radostné a požehnané Velikonoce!

"Láska Kristova, který se za nás na kříži obětoval a třetího dne byl slavně vzkříšen, ať Vás provází, ať je Vaší silou, radostí a nadějí."  Mons. Pavel Posád, prezident Charity ČR

"Všem našim klientům, zaměstnancům, dobrovolníkům, partnerům, příznivcům a dárcům, a také jejich blízkým, přeji radost z Kristova Vzkříšení a požehnané svátky velikonoční."  Lukáš Curylo, ředitel Charity ČR

Nespravedlivý systém financování sociálních služeb poškozuje celou naši společnost

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Ačkoli se stále více našich spoluobčanů dostává z důvodu stáří, nemoci či kvůli ztrátě zaměstnání, dluhům a rozvodu manželství do tíživé životní situace, nejsou neziskové organizace, které jim z osobních trablů pomáhají, sami řádně zabezpečeny a jejich zaměstnanci žijí často v napětí a nejistotě. Na tento rozpor, zapříčiněný současným dotačním systémem, upozornil 3. března ředitel Charity ČR Lukáš Curylo při setkání s premiérem České republiky Bohuslavem Sobotkou.