Z jiných charit (i ze světa)

Energetická krize: Charita zveřejnila alarmující čísla a vydala doporučení vládě
20. ledna 2023 Charita Česká republika

Svoji letošní první tiskovou konferenci, na níž byly zveřejněny výsledky interního šetření zaměřeného na dopady současné energetické krize a inflace na sociální služby a jejich klienty, uspořádala Charita Česká republika v Hotelu Marianeum na pražských Vinohradech. Z průzkumu vyplývá, že během uplynulého roku se rapidně zvýšil počet lidí, kteří ze svých platů nezvládají pokrýt ani základní potřeby, a že v rámci celé Evropy došlo v průměru až ke 40procentnímu nárůstu těch, kteří hledají podporu u poskytovatelů sociálních služeb v charitní síti.

Energetická krize a její dopad na situaci lidí žijících v chudobě
20. ledna 2023 Charita Česká republika

Energetická krize a její dopad na situaci lidí žijících v chudobě

Rostoucí náklady na život jsou nejpalčivější starostí pro 93 % Evropanů, jak ukazuje poslední průzkum Evropského parlamentu, což má vážný dopad na situaci lidí s nízkými příjmy, zejména rodičů samoživitelů, seniorů a mladých lidí. Nezvládají pokrýt základní potřeby, jako je vytápění domů, nákup potravin nebo placení nájmu. Během uplynulého roku došlo v rámci celé Evropy k 40procentnímu nárůstu počtu lidí, kteří hledají podporu u poskytovatelů sociálních služeb v charitní síti.

Mikuláš rozdával radost na Ukrajině
19. ledna 2023 Diecézní charita ostravsko-opavská

Mikuláš rozdával radost na Ukrajině

Pošesté se nám podařilo uspořádat Mikulášskou nadílku, abychom splnili přání dětí, které žijí v blízkosti války. Cílem projektu je obdarovat potřebné děti a přinést jim kousek radosti do nuzných podmínek, ve kterých vyrůstají.

Mikuláš rozdával radost dětem na Ukrajině
19. ledna 2023 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Mikuláš rozdával radost dětem na Ukrajině

Již pošesté se nám podařilo uspořádat Mikulášskou nadílku, abychom splnili přání dětí, které žijí v blízkosti války. Cílem projektu je obdarovat potřebné děti a přinést jim kousek radosti do nuzných podmínek, ve kterých vyrůstají.

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!
17. ledna 2023 Diecézní charita ostravsko-opavská

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!

Začátkem nového roku jste mohli ve svém okolí potkat tříkrálové koledníky, kterí od 1. do 15. ledna koledovali pro Tříkrálovou sbírku na pomoc lidem v nouzi.