Pomoc Ukrajině

Mikuláš rozdával radost dětem na Ukrajině
19. ledna 2023 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Mikuláš rozdával radost dětem na Ukrajině

Již pošesté se nám podařilo uspořádat Mikulášskou nadílku, abychom splnili přání dětí, které žijí v blízkosti války. Cílem projektu je obdarovat potřebné děti a přinést jim kousek radosti do nuzných podmínek, ve kterých vyrůstají.

Darujte Mikulášskou nadílku dětem na Ukrajině
9. listopadu 2022 Diecézní charita ostravsko-opavská

Darujte Mikulášskou nadílku dětem na Ukrajině

Sirény, výbuchy a noční ostřelování, pobyt ve sklepě a útěk z domova jen s nejnutnějšími věcmi. To je realita, kterou žije mnoho dětí na Ukrajině už více než půl roku. Devítiletý Viktor z Doněcké oblasti by si přál mír a klid, aby si mohl bezpečně a bezstarostně hrát s kamarády venku. Některá přání těchto dětí splnit bohužel nedokážeme. Jiná ale ano.

Vřelé poděkování od sester z Dětského domova sv. Mikuláše v Ivano-Frankivsku
4. listopadu 2022 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Vřelé poděkování od sester z Dětského domova sv. Mikuláše v Ivano-Frankivsku

Řádové sestry Kongregace Vtěleného Slova, které se láskyplně starají o osiřelé děti a také o děti ze sociálně potřebných rodin v Dětském domově sv. Mikuláše v Ivano-Frankivsku, by rády touto cestou poděkovaly všem dárcům za dlouhodobou pomoc a podporu v době míru i v současných časech války.

Materiálně pomáháme mnoha lidem, životy jejich blízkých jim ale vrátit nedokážeme, říká v rozhovoru koordinátorka Anna z Charity Tjačiv.
24. října 2022 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Od začátku války intenzivně spolupracujeme s našimi ukrajinskými partnery na distribuci pomoci potřebným lidem zasaženým válkou. Organizujeme materiální a potravinovou pomoc, ale pomáháme také finančně. Jedna z organizací, se kterou dlouhodobě spolupracujeme je Charita Tjačiv v Zakarpatské oblasti. Kromě našich stálých projektů, jako je třeba Adopce na dálku, Důstojný život nebo Domov pokojného stáří v Usť-Čorné, s nimi aktuálně pomáháme lidem prchajícím před válkou, či žijícím v oblastech, kde válka probíhá. Přečtěte si rozhovor s hlavní koordinátorkou pomoci Annou. Zeptali jsme se, jak poslední náročné měsíce prožívá ona a jak aktuálně vypadá pomoc konkrétním lidem na Ukrajině.

V říjnu jsme na Ukrajině školili partnery a navštívili potřebné
17. října 2022 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

V říjnu jsme na Ukrajině školili partnery a navštívili potřebné

Před pár dny jsme se vrátili z Ukrajiny. Na Zakarpatí jsme se setkali s našimi partnery, s lidmi kterým pomáháme, předali jsme potřebnou finanční a materiální pomoc a seznámili naše kolegy s novým systémem pro projekty Adopce na dálku a Důstojný život.